Two Towns – Eckernförde and Porvoo/Borgå

This blog is used to present students from Linné school in Hässleholm and Furutorp school in Vinslöv, who are taking part in an exchange with Eckernförde in Germany or Porvoo/Borgå in Finland. Students from our partner schools are very welcome to comment on our presentations!

Finland – Emelie Linnéskolan

on April 22, 2016

Jag anmälde mig till detta utbyte just för att jag ville lära känna nya människor och förstärka min engelska. Jag kan ju säga att jag har blivit mer säker på min engelska och jag har fått lära känna många nya människor.

Mitt bästa minne är nog tisdagen när vi bakade pizza och hade hela skolan för oss själva. Eller egentligen så var alla dagar och alla minnen lika bra. När de var i Sverige och hälsade på var nog mitt bästa minne Kristianstad när vi fick gå och shoppa. Vardagslivet var ju inte så stor skillnad enligt mig. Bara det att det blev lätt sena kvällar men det var nog för att vi var där,och sen var nog det sista jag tänkte på och det var att alla bodde så långt bort ifrån varandra. Inte riktigt vad jag är van vid precis då jag har en av mina bästa vänner bara några hus ifrån.

Skolan var inte så stor skillnad, men man fick inte ha skor inomhus som vi i Sverige är vana vid att få lov att ha (eller iallafall på Linneskolan). Skolan var VÄLDIGT STOR! Jag förstår inte att de kan hitta sin klassrum så fort som dem kan, men skolan var iallafall jättefin och fräsch. Det bästa rummet i skolan (enligt mig) var nog biblioteket, nej det var inte för att där fanns böcker och sånt utan det var ett rum där man kunde ta det lite lungt emellan lektionerna och prata med sina kompisar i sofforna som stod där.  Jag tycker att man ska vara med på detta utbyte för att man får uppleva många nya saker och man förstärker sin engelska, så om du funderar, tveka inte, du kommer att få minnen för livet.

Emelie 7.2 Linnéskolan

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: